Om pjäsen

Ett uråldrigt drama om maktkamp, blodshämnd och förbjuden kärlek! Vår pjäs bygger på den äldsta och mest spridda av sagorna från vikingatiden. Den uppförs på den plats där allt sägs ha utspelats, vid fornminnet Hagbards Galge i Asige by. Välkommen att uppleva ett nervpirrande drama som har väckt starka känslor i mer än tusen år!
Pjäsen bygger på en roman av asigebon och författaren Peter Adler. Han förklarar:

Eftersom det finns flera platser i Asige som har anknytning till sagan, har vi som bor här börjat betrakta det här dramat som något av ”vår berättelse”. Fast det är givetvis långt ifrån säkert att det hela över huvud taget har ägt rum. Det kan mycket väl handla om en nordisk vandringssägen. Hur som helst var det många här som tyckte att jag skulle skriva om sagan i romanform, och så blev det.

Peter Adler
Ulf G Andersson

När Peters bok kom ut fick dåvarande teaterchhefen i Halmstad – Ulf G Andersson – läsa  om den i en lokaltidning. Han skaffade sig ett exemplar av boken och såg direkt att berättelsen lämpade sig för att uppföras på scen.

I Asige by bor det strax under 300 personer. Drygt 60 av dem är engagerade i teaterprojektet. Under hösten 2017 inleddes repetitionerna. Manus, musik och rollbesättning är färdiga. Under de första månaderna 2018 intensifieras arbetet. Scenkläder sys och scenografin skapas. En grupp lokala matproducenter planerar de måltider som skall serveras under föreställningens paus. Marknadsföringen detaljplaneras.