Ensemble

På den här sidan kommer vi så småningom att lägga ut presentationer av de personer som – på eller bakom scenen – medverkar i årets uppsättning av Hagbard & Signe. Flertalet av dem bor i Asige by, men vi har fått välkommen förstärkning (i både rollistan och kören) från andra platser i trakten.

Eftersom vår ensemble till övervägande delen består av amatörer, blir repetitionstiden ganska lång. Redan under vårvintern började de som har talroller att repetera sina repliker. Under maj och juni intensifieras repetitionerna och vår nya ”regnskyddade” spelplats börjar ta form. Ensemblens proffs delar hela tiden med sig av sin erfarenhet till mindre rutinerade medspelare. Redan från start har lagarbetet fungerat väl.

Vi har en grupp barn med i ensemblen. De är i åldern 6 – 8 år och utför en ganska krävande scen redan i början av den första akten. De har hittills repeterat med stor entusiasm och väntat tåligt mellan sina entréer. Kanske finns det en framtida Signe eller en Hagbard i det gänget.

Dramats
huvudpersoner

Emelie och Filip

Emelie Svensson och Filip Jerlin har valts ut för de båda huvudrollerna som Signe respektive Hagbard. Emelie har jobbat med teater och dans i Italien och USA och har medverkat i flera av Kålle Gunnarssons produktioner. Filip går det andra året på teaterlinjen på Katrinebergs Folkhögskola och ser rollen som Hagbard som en start på en professionell teaterkarriär.

Pjäsens regissör Ulf G Andersson hittade de båda efter en ganska omfattande ”casting”.

Det stämmer. Vi intervjuade många. Båda rollerna kräver att man förstår varför pjäsens kärlekspar handlar som de gör. Dom är inga hjältar i vanlig mening och lever i en tid som är helt olik vår egen. Till en början verkar historien gå mot ett lyckligt slut, men ett ödesdigert misstag från Hagbards sida sätter igång den spiral av våld och hämnd som leder till den slutliga katastrofen. Samtidigt är berättelsen en hyllning till kärlekens kraft.