Regissören redo!

Ulf G Andersson regisserade fjolårets succéuppsättning av skådespelet Hagbard & Signe. Under matmarknaden Signes Skördegille (24 & 25 augusti) i år kommer ensemblen att framföra ett antal nedkortade scener ur föreställningen. Detta kräver givetvis repetitioner och anvisningar från regissören. Under veckan före marknadshelgen har Ulf tagit ledigt från jobbet som kulturchef i Falkenbergs kommun för att trimma skådespelarna. Det är ett återseende som både han och aktörerna på scen ser fram emot. Så här säger Ulf:

– Det är något speciellt med Asige och folket där. Sammanhållningen – inte minst inom ramen för fjolårets arbete med pjäsen – är unik. Vi som kom utifrån blev snabbt inlemmade i gemenskapen och det var säkert en orsak till det goda resultatet. I år blir framför vi ett antal scener ur pjäsen och Jojje Jönsson ställer upp som berättare – så att sammanhanget blir klart för åskådarna. Publiken kommer att sitta nära scenen och det finns tillfälla att snacka med skådespelarna efteråt. Jag vet att gänget i Asige har börjat förbereda en ny uppsättning av pjäsen under nästa sommar. Jag hoppas givetvis att jag än en gång får äran att regissera och att jag kan ta ledigt från mitt ordinarie jobb under repningsperioden.