Filip lämnar livet som cowboy!

Under förra sommarens uppsättning av Hagbard & Signe gestaltades vikingahjälten Hagbard av Filip Jerlin. Både han och Emelie Svensson (Signe) fick positiva recensioner och enorm publikrespons för sina insatser. När pjäsens unga kärlekspar mötte döden, fylldes många ögon på läktaren av tårar. Under Signes Skördegille i Asige den 24 – 25 augusti får besökarna åter möta Emelie och Filip. Ett antal scener ur pjäsen kommer att spelas upp – med välkände Jojje Jönsson som introduktör till varje scen. För de båda skådespelarna har det år som snart gått sedan fjolårets premiär vid fornminnet Hagbards Galge varit minst sagt händelserikt.

Emelie har sedan dess blivit mamma till en liten pigg dotter, som enligt ett ihållande rykte skall bära namnet Signe. Filip har under sommarmånaderna iklätt sig skepnaden som cowboy – närmare bestämt har han medverkat i en rad dramatiska scener som dagligen utspelar sig i den småländska westernstaden High Chaparral. Vi antar, att rollerna som bandit, bankrånare och allmän skummis kräver en bra fysik – något som Filip verkligen besitter. Vi tror också, att han har haft nytta av den träning han inför förra årets uppsättning fick av världskände stuntcoachen Martin Zetterlund. Som cowboy har Filip nog bara en – fast en nog så allvarlig – brist: Han kan inte rida. Hans vänner i ”hästtäta” Asige kan kanske göra en insats på det området.