Vår regissör Ulf blir Falkenbergs kulturchef!

Idag (26/11) blev det officiellt att vår regissör Ulf  (ovan till vänster) blir kulturchef i Falkenberg. Under en presskonferens i Stadshuset fick SVT och lokalpressen möjlighet att ställa frågor till honom. Inledningsvis förklarade Kultur- & Fritidsförvaltningens chef Jan P Bordal (ovan till höger) varför man har valt just Ulf.

Av 35 sökande var han den som bäst motsvarade en ganska kaxig kravlista. Vi sökte en person med en gedigen bakgrund i kulturlivet, någon som förstod de praktiska och finansiella villkoren för kulturellt skapande. Ulfs erfarenhet som teaterchef, regissör, teaterproducent, dramalärare och samordnare av kulturprojekt i Sverige och utomlands ger honom ett unikt utgångsläge i det kulturella utvecklingsarbete som vi nu har skapat förutsättningar för här i Falkenberg. Han är en operativ kraft med ett mycket brett kontaktnät och stor vana när det gäller att samordna arbete mellan folk från olika konstnärliga discipliner.  Han är omtyckt och respekterad och får nu jobba med en organisation som efter ett omfattande förändringsarbete nu står väl rustad för att integrera kulturen i Falkenbergs utveckling till en uppskattad besöks- och bostadsort. Ulf är både strateg och handlingsmänniska, vilket det här jobbet verkligen kräver .

Själv hävdar Ulf att hans arbete som regissör för teaterprojektet Hagbard & Signe i Asige by öppnade hans ögon för de möjligheter Falkenbergs kommun kan erbjuda kulturskapare.

”Ledningen för projektet besökte Jan Bordal redan ett och ett halvt år innan pjäsen skulle uppföras och fick redan då konkreta råd och uppmuntran som var helt avgörande för att pjäsen kom till och dessutom blev en succé. Destination Falkenberg erbjöd oss publicitet via sina kanaler och servade oss med biljettförsäljning och administrationen kring det. Falkenberg började så smått ge mig positiva vibbar, och jag kan försäkra att dessa inte varit särskilt framträdande tidigare. Jag ansökte några timmar före deadline, sedan jag hade läst rekryteringsannonsen i nattlampans sken. Den förstärkte min bild av en kommun där man förstod sambandet mellan kulturen och livskvalitet i vardagslivet”.

Ulf tillträder sin nya tjänst den 1 februari. Vi som har haft förmånen att ha honom som regissör är skrockfulla nog för att inte önska honom lycka till. Inom teaterkretsar i USA brukar man önska varandra ett ”break a leg”. Vi kör med det och hoppas att det inte sker på riktigt. Risken finns, för Ulf envisas fortfarande med att spela fotboll. Det intresset är djupt rotat sedan hans uppväxt och har inte avtagit sedan lillbrorsan Janne blev svensk förbundskapten. Till råga på allt kör Ulf MC också…