Snart premiär – regissören nöjd

Regissör Ulf G Andersson är den som tålmodigt har lett de Asigebor som medverkar i pjäsen in i scenkonstens fascinerande värld. I skrivande stund återstår det snart bara tre veckor till premiären den 31 augusti. Många av skådespelarna börjar känna av premiärnerverna, men regissören är lugn.

”Allt börjar komma på plats. Vi har några veckors intensivt repetitionsarbete kvar, och jag är inte orolig. Det här är ett gäng människor med unikt hög motivation. Det kommer att bli bra. Jag är faktiskt mer orolig för vädret”.

Den 20 augusti kommer läktarna att byggas upp på spelplatsen, och fram till premiären kommer scentekniken att vara installerad. För Ulf kommer föreställningarna av Hagbard och Signe att bli kulmen på en mycket aktiv sommar. Han har bland annat varit samordnare för Gatuteaterfestivalen i Halmstad och ansvarar för teaterarrangemangen under Malmöfestivalen. Med sin stora erfarenhet som regissör och ledare av teaterprojekt är Ulf en efterfrågad person. Hans förmåga att förklara skådespeleriets grundregler har bidragit till att många av byborna i Asige för all framtid kommer att se teater med helt andra ögon än tidigare. Så mycket jobb det ligger bakom varje bra uppsättning!